Route

De Onbeperkte Dammentour wordt een nieuwe ronde maar hoe gaat deze eruit zien?! Lees hier langs welke plaatsen we komen.

 

 1. 07 mei

  Amsterdam

  Een hele nieuwe ronde! Maar wat voor één…. in de hoofdstad van ons mooie land! Met dit gloednieuwe evenement starten we op een hele artistieke maar super mooie locatie, namelijk vanaf het NDSM Plein, gelegen op de NDSM Werf.

  Vanaf dit plein gaan we voor een echte Amsterdamse belevenis. Na de start begeven we ons richting het pontje dat ons naar het centraal station brengt. Is het pontje er nog niet? Wacht even (maximaal) 5 minuten want deze pont gaat heel vaak. Via de achterkant van het station  en de Zuiderzeeweg fietsen we Amsterdam uit, op weg naar Durgerdam.

 2. 07 mei

  Durgerdam

  We zijn aangekomen bij onze tweede Dam. Durgerdam! In dit kleine plaatsje hebben we er al meer dan 10 kilometer opzitten. Na de chaos van Amsterdam ben je nu beland in de rust van Durgerdam. In dit mooie dorpje staat wat te drinken en te eten klaar. Zodat jij weer vol energie verder kan gaan met de tocht. In Durgerdam is er een tussentijdse start. Je kan hier starten en 50 kilometer afleggen!

 3. 07 mei

  Ransdorp

  Even geen dam, helaas! Vanwege het verbouwen van de dijk naar Uitdam kunnen we daar helaas niet langs. Dan maar langs Ransdorp! Een mooi dorpje op de route. Deze verzorgingspost ligt iets voor de 20 kilometer. Dat is best snel na de vorige stop. Hiervoor is gekozen omdat tussen Ransdorp en de volgende verzorgingspost alleen maar weilanden liggen. De organisatie vond het lastig om daar een sanitaire stop te maken dus wij hebben gekozen voor een iets snellere stop.

  Maar na twee stops komen we weer in een Dam namelijk Monnickendam! Hier gaan we dan niet stoppen maar je kan er wel starten. Huh?! Er is hier een tussentijdse start! Omdat er twee stops vlak na elkaar zijn geweest willen wij jullie ook niet de hele dag laten stoppen. Dus nu gaan we door! Maar wil jij ongeveer 35 kilometer afleggen? Schrijf je in! Dan maken wij daar een leuke tussentijdse start.

 4. 07 mei

  Ilpendam

  De volgende verzorgingspost is wel weer in een Dam… verrassend in de Dammentour. We zijn aangekomen in Ilpendam. Op dit moment zijn we 33 kilometer onderweg… tijd voor koffie! Deze staat klaar en vergeet niet je vervoersmiddel op te laden. Je moet nog iets minder dan 30 kilometer dus je zit ongeveer op de helft. Maar om het laatste stuk zonder een accu te fietsen, is wel heel zwaar. Ook hier kan je weer starten.

  Wil jij 30 kilometer afleggen? Dan kan dat! Kom naar Ilpendam en wij verzorgen een leuke start.

 5. 07 mei

  Landsmeer

  En nu gaat het hard! Aangekomen in Landsmeer heb je 50 kilometer afgelegd. We zijn er bijna! Als je goed kijkt zie je de gebouwen van Amsterdam alweer aan de horizon. Maar niet te snel! Je moet nog wel genoeg energie hebben voor de laatste 10 kilometer. Neem nog wat te drinken, check je batterij, want de eindsprint komt eraan.

  Wil jij naar Amsterdam toe wandelen? Dat kan! Schrijf je in voor de laatste 10 kilometer. Heb jij een andere manier om 10 kilometer af te leggen? Dat mag! IEDEREEN is welkom.

 6. 07 mei

  Amsterdam

  We zijn er weer! De hoofdstad. Via het Noorden van Amsterdam komen we de stad weer binnen gefietst. Kijk goed om je heen want het is een prachtige stad (blijf wel goed opletten op het verkeer!).

  Weer aangekomen op de NDSM Werf, op het NDSM Plein heb jij het gehaald! De eerste Onbeperkte Dammentour heb jij voltooid! Wat een prestatie. Haal je dik verdiende medaille op, neem nog wat te drinken en vergeet niet de andere deelnemers aan te moedigen!