Wat is de Onbeperkte Vuelta Brabant?

Van 29 juni tot en met 3 juli 2020 organiseert Stichting Leef!  voor de eerste keer de Onbeperkte Vuelta Brabant!

Een evenement waar IEDEREEN met een chronische aandoening of een beperking aan mee kan doen. We willen mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij deelnemen aan evenementen, de kans geven om de iconische Vuelta in het prachtige Brabant (voor een deel) af te leggen.

Wij maken het mogelijk voor mensen met een chronische aandoening, beperking, handicap of aangepast tempo om deel te nemen aan een groots evenement. Niet aan de zijlijn, maar deelnemen en (over)winnen!

Kijk deze film en krijg een idee wat een Onbeperkt evenement is:

Klik HIER om de film te bekijken

Voor wie?

Vijf dagen, twee dagen, een dag, 50 meter of 213 kilometer. Meedoen, een doel nastreven, als winnaar finishen. Winnaar van jezelf. Kijk onder het kopje inschrijven wat de mogelijkheden zijn.

Deelnemers bepalen hun eigen doel. Het is mogelijk om in te schrijven voor hele etappes. Tevens is het mogelijk om halve etappes, 10 kilometer, 5 kilometer of zelfs 500 meter of minder af te leggen. Op het inschrijfformulier kan worden aangegeven waar de voorkeur naar uitgaat.

Ieder doet op eigen wijze mee. Of je nu een scootmobiel, rollator, rolstoel, duofiets, e/bike meeneemt, het maakt allemaal niet uit. Wandelen met een stok (de kortere afstanden), de laatste 10 meter met een rollator, of een hele etappe met de handbike, alles is mogelijk!

Natuurlijk is het mogelijk om een buddy mee te nemen. Dit kan ook aangegeven worden op het inschrijfformulier.

Route

Er wordt  gericht op de derde etappe van de Vuelta Hollande 2022.  In vijf dagen tijd kunnen deelnemers deze etappe van rond de 215 kilometer afleggen. De vijf dagen zien er als volgt uit (nog onder voorbehoud, deze informatie is ontstaan naar aanleiding van de eerste verkenningstocht):

  • 29 juni Breda- Gilze.
  • 30 juni Gilze – Zevenbergen
  • 1 juli Zevenbergen – Bergen op Zoom
  • 2 juli Bergen op Zoom – Zundert
  • 3 juli Zundert – Breda

Om de 10 kilometer is er een verzorgingspost waar deelnemers kunnen uitrusten, iets kunnen eten en drinken en naar het toilet kunnen. De organisatie houdt er rekening mee dat deelnemers rolstoelafhankelijk zijn. Hier is het sanitair dan ook op aangepast.

Auto bij de finish parkeren

De organisatie maakt het mogelijk dat deelnemers de auto bij de finish neerzetten. Een uur voor de start verzamelen we op de finish locatie. Daar staat een bus  die de deelnemers naar de start brengt. Fietsen, scootmobiels, handbikes etc worden met een vrachtwagen naar de start gebracht.

Bij iedere finish locatie is er de mogelijkheid om vervoersmiddelen (scootmobiels, fietsen handbikes, duofietsen etc) op te slaan. De organisatie maakt hiervoor gebruik van sporthallen of een loods. Accu’s kunnen dan in de nacht worden opgeladen.